Årets deltagare är klara!

Illustration of a human holding flowers, Jenni Tuominen, Konstrundan 2022Årets Konstrundan-deltagare har valts och alla som ansökt med har meddelats personligen om beslutet. I maj publiceras deltagarprofilerna på hemsidan. 

Ca 450 kreativa aktörer öppnar sina arbetsrum under Konstrundan 3-4.9.2022.

Läs mer

 

Insamling till röda korsets katastroffond

svart vit illustration av en människofigur med en blomma och ett blad eller en fågel. Jenni Tuominen, Konstrundan 2022När dagens världsläge är som det är, vill Konstrundan också dra sitt strå till stacken och därför har vi öppnat en inslamlingsbössa genom vilken du kan donera pengar till Röda Korsets katastroffond.

Läs mer

 

 

vad är KONSTRUNDAN 

Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth diskuterar Hülyas konst, KonstrundanUnder ett veckoslut i september öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Det centrala målet är att skapa möten mellan de kreativa aktörerna och besökarna.

År 2022 ordnas Konstrundan under veckoslutet 3-4.9. 

På bilden diskuterar Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth om Hülyas konst.

Läs mer

SÄTT FÄRG PÅ KONSTRUNDAN 2022!

Svartvit illustration, ritade figurer av människor och djur. Gjord av illustratör Jenni Tuominen för Konstrundan 2022Årets illustration är skapad av den Borgå baserade illustratören, konstnären och designern Jenni Tuominen. Jennis arbeten är roliga och fantasifulla! 

Illustrationen för Konstrundan 2022 lockar betraktaren till att själv färglägga bilden. Jenni beskriver sin tanke med bilden som följande "Jag tänkte mig genast att bilden kunde vara svartvit och bestå av många element, som bildar en mönsteryta som går att färglägga"

Läs mera

Konstuppgift för alla! 

Konstrundan, Konsten fredag, barn målar med vattenfärger / akvarellerPå Konstens fredag 3.9.2021 publicerade vi en film med en gratis konstuppgift för alla barn i lågstadieålder!

Ta fram penslar och vattenfärger och låt akvarellkonstnären Anette Gustafsson inspirera och handleda dig! Eller gör förra årets uppgift med Camilla Forsén-Ström och skapa ett kungligt porträtt!

Läs mera

FÖLJ OSS PÅ sociala medier!

På Facebook och Instagram publicerar vi kontinuerligt nyheter om Konstrundan och dess deltagare. 
 

Till Facebook

 

 

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN

 

kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill ge respons.

för deltagare

Deltar du i Konstrundan? Här hittar du viktig information, trycksaker, logo och annat du kan behöva.

press

Här kan du ladda ner pressbilder och läsa våra pressmeddelanden.